La Psicoteràpia

La psicoteràpia és un tractament, el qual consisteix en una conversa entre un professional (psicoterapeuta o psicòleg) i el seu client*, sol o acompanyat per alguna persona del seu entorn, per tal d’ajudar a resoldre el problema, personal o de relació amb els altres, que ens planteja a la consulta.

En nombroses ocasiones, les persones ens trobem atrapades en una espècie de cercle viciòs, de manera que quant més intentem arreglar les coses, pitjor les deixem. Generalment, en aquesta situació fem tot el possible per «sortir del pou», provem totes les solucions que tenim al nostre abast i quan no funcionen, ens sentim impotents, com en un carreró sense sortida.

Per tant la Psicoteràpia:

Consisteix en una conversa en la que tú com a client, expliques les solucions que has tractat de donar-li al problema que et preocupa i el resultat que n’has tingut. I decideixes quins objectius vols per la teva vida. Després junts, tu i jo, trobem alternatives per sortir d’aquest cercle viciòs i aconseguir d’una manera més eficaç els teus objectius.

A les sessions de psicoteràpia o a la consulta ve quiticipar en la recerca de noves solucions per ajudar a que el problema es resolgui i aconseguir els objectius que s’hagin acordat com objectiu del tractament.

La duració d’una sessió de psicoteràpia es molt variable, les primeres sessions solen durar al voltant d’una hora o hora i mitja, la resta uns 30 minuts per terme mig. Però la realitat es que cada persona ocupa el temps que creu necessari per plantejar el seu problema i la seva situació.

En la major part dels casos, són suficients unes poques sessions de treball per començar a aconseguir grans canvis. Creu-t’ho, algunes persones aconsegueixen canvis abans de la tercera sessió i altres moltes no necessiten més de 6.

*Sí, he escrit client, en lloc de pacient.

Si vols escoltar altres línees sobre el treball psicoterapèutic, tens testimonis de primera mà aquí

Testimonis de psicoteràpia amb Laura Cano

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

273536661